Praktische Info

Activiteiten en Bezienswaardigheden

Antwerpen is de perfecte bestemming voor een gezellig weekendje weg of een citytrip. Er is veel te beleven en te ontdekken op het vlak van cultuur, architectuur, gastronomie, mode en shopping. Hyllit Hotel is gelegen op de ideale locatie dicht bij het Centraal Station van Antwerpen en dus het perfecte vertrekpunt om de stad te ontdekken.

Indien u alles wenst te ontdekken wat Antwerpen te bieden heeft, zijn hier enkele van onze aanbevelingen:

Onze lieve-vrouwe Kathedraal

De grootste Gotische kerk van de Benelux. Zowel de binnenkant als de buitenkant zijn rijkelijk versierd, het loont de moeite om volledig rond dit enorme gebouw te wandelen. Het interieur bestaat uit prachtige glas-in-lood ramen en een mooie collectie beeldhouwwerk en schilderijen, sommige van de gevierde Belgische schilder Pieter Paul Rubens. 

De kathedraal is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (8 min) of te voet (17 min).

Antwerpse Diamantwijk

Ongeveer 80 % van de ruwe diamanten komen via Antwerpen. De 'Diamond Square Mile' is gelegen nabij het centraal station van Antwerpen en vormt het hart van de bekende Antwerpse diamantindustrie. Ontdek deze wereldberoemde buurt met een rijke geschiedenis gelegen aan de voet van het Hyllit Hotel.

Station Antwerpen-Centraal

Zelfs als u niet per trein in Antwerpen aankomt, loont het toch de moeite om het Centraal Station een bezoekje te brengen. Gebouwd in 1905 in ijzer en glas, en met een magnifieke koepel, is het een knap staaltje architectuur. Met zijn majestueuze trappen en extravagante gouden decoraties, is het zijn bijnaam ‘Spoorweg Kathedraal’ meer dan waard. Het Centraal Station bevindt zich slechts op 50 meter van het Hyllit Hotel.

Vogeltjesmarkt in Antwerpen

Op zondag is het Vogeltjesmarkt in Antwerpen. Deze markt vindt plaats op het Theaterplein dat in 2008 werd vernieuwd en nu overdekt is met een luifel. Op zondag kan men alle Antwerpenaren hier vinden. Oorspronkelijk werd er op deze markt vogels en pluimvee verkocht. Nu kan je er ook kleding kopen, delicatessen, accessoires, bloemen...

Deze markt wordt elke zondag van 8 tot 14 uur (zomertijd) of 13 uur (wintertijd) gehouden op het Theaterplein.

Het Theaterplein is het makkelijkste te bereiken te voet op slechts 10 minuten van het hotel.

ZOO Antwerpen

Ontsnap aan de stadsdrukte en word ondergedompeld in het dierenrijk van één van de oudste dierentuinen ter wereld (1843). Naast het bekende centraal station bevindt zich 10,5 ha (26 acres) aan prachtige tuinen omringd met historische gebouwen en hedendaagse architectuur. Ontdek de meer dan 5.000 dieren van de 950 verschillende soorten die hier leven en dit slechts enkele minuten van uw hotelkamer verwijderd. 

Winkelen in Antwerpen

In Antwerpen kan zelfs winkelen een culturele uitstap worden vanwege de mooie 18e en 19e eeuwse historische panden waarin de winkels zich bevinden. In de bekende winkelstraat "Meir" zijn de meest bekende kledingwinkelketens gevestigd. Antwerpen is echter niet alleen gekend vanwege de Meir maar ook vanwege de talloze winkels van grote luxe merken. Zelfs vintage- en antiekwinkels hebben allen een plaats in deze bruisende stad. Ontdek alle omliggende winkelstraten van de Meir in Antwerpen, van de Schuttershofstraat tot de Kloosterstraat, en begin uw shoppingavontuur al op slechts 200 m (656 ft.) van het hotel. 

Musea Antwerpen

KMSKA - Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen

Deze Neoklassieke kunsttempel werd gebouwd tussen 1884 en 1890 door architecten Jean-Jaques Winders & Frans van Dijck. Het bevindt zich in het midden van de wijk ‘Antwerpen Zuid’, die ontstaan is in dezelfde periode. Sinds 2011 is het museum dicht gegaan voor jarenlange renovatiewerken.

Het KMSKA is te bereiken met het openbaar vervoer (13 min) of te voet (27 min).

Museum - Het Steen

Het Steen is de naam van het kleine kasteel dat zich bevindt aan de ingang van het stadscentrum op de oever van de rivier de Schelde. Het Steen werd van 1549 tot 1823 eerst gebruikt als gevangenis. Vanaf 1862 werd het gebruikt als Archeologisch museum. In 1889-1890 werd er een Neogotische vleugel aan toegevoegd. Sinds 1952 huist het Nationaal Scheepvaart Museum zich er.

Het Steen is te bereiken met het openbaar vervoer (13 min) of te voet (22 min).

Museum - Middelheim

Gesitueerd in een park net buiten ‘de ring’, bestaan de collectie van het Middelheimmuseum uit meer dan 300 beeldhouwwerken, chronologisch beginnend bij Auguste Rodin. De meeste werken bevinden zich buiten en krijgen elk seizoen een andere achtergrond door de prachtige natuur. Sommige beeldhouwwerken hebben echter bescherming nodig en bevinden zich binnen in een paviljoen.

Het Middelheim museum bevindt zich op 26 minuten van het Hyllit Hotel, te bereiken met het openbaar vervoer.

M HKA – Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Het MUHKA is te bereiken met het openbaar vervoer (19 min) of te voet (32 min).

Het MAS - Museum aan de Stroom

In het impressionante gebouw van het MAS wordt een inventief verhaal verteld over Antwerpen in de wereld. Bovenop het gebouw heeft men een prachtig zicht over de Haven van Antwerpen.

Dit museum bevindt zich in de buurt ’t Eilandje. Combineer uw bezoek aan het MAS met een wandeling door deze prachtige kant van Antwerpen en vele gezellige restaurantjes.

Het MAS is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (14 min) of te voet (24 min).

Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum nodigt je uit op een veelbewogen reis in de voetstappen van de emigranten. Over mensen op zoek naar geluk en een beter leven op een andere plek. Ontdek de verhalen beetje bij beetje in de verschillende museumzalen.

Het Red Star Line Museum is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (20 min) of te voet (31 min).

De Koninck Brouwerij

In de pas vernieuwde Stadsbrouwerij krijg je een interactieve brouwerijtoer. Leuke activiteit voor iedereen. Door de stad rijden in een oude camionette, wandelen in een bollekesglas en hoog boven de brouwzaal. Tijdens de tour kan u ook genieten van twee degustaties.

De Brouwerij bevindt zich op 29 minuten wandelen van het Hyllit Hotel of 13 minuten met het openbaar vervoer.

Aarzel niet om de receptie te contacteren voor meer informatie.