Het Steen is een middeleeuws kasteel gelegen aan de oevers van de rivier de Schelde in het historische centrum van Antwerpen. Als een van de oudste gebouwen in de stad heeft het kasteel een rijke geschiedenis en heeft het door de eeuwen heen dienst gedaan als gevangenis, woning en scheepswerf.

Vandaag de dag is Het Steen een belangrijke toeristische attractie en een symbool van de stad Antwerpen. Het kasteel herbergt een fascinerend museum over de geschiedenis van Antwerpen en haar relatie met de Schelde. Maar dat is nog niet alles! Bezoekers kunnen ook de toren beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad en de rivier.

Naast het museum en de toren is er ook een gezellig plein voor het kasteel waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier. In de zomer worden hier regelmatig evenementen georganiseerd, zoals openluchtconcerten en festivals.

Een bezoek aan Het Steen is een absolute must voor iedereen die Antwerpen bezoekt. Het kasteel is gemakkelijk te bereiken en ligt op loopafstand van andere populaire bezienswaardigheden in het stadscentrum. Mis deze unieke kans niet om een stukje geschiedenis te ervaren en te genieten van het prachtige uitzicht op de rivier de Schelde!